Plánujeme cestu na Balkán: Cheme doletět do Skopje, odtamtud do Kosova, přes Černou Horu, možná Srbsko nebo Albánie, Zajímalo by mi jednak: Letiště ve Skopje, zda se zavírá na noc, protože let z Prahy přilétá v 0:50. Jak je to tam se stopem? Co vidět v Kosovu? Někde jsem četla, že se tam lidé necítili bezpečně? Máme na cestu cca 10 dní. Chceme se vrátit po zemi do ČR.  .

Kosovo a okolní země

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

Netyka sa ta to

0 Citovat

Vídeň - Priština - Skopje - Sofia je v pořádku. Prý je akorát problém, když vstoupíš do Kosova jinak než přes Srbsko, a pak jdeš rovnou z Kosova do Srbska.

0 Citovat

@bang 

Jasný, toto jsem právě slyšel. Ale Srbsko zatím neplánují. I když Kosovo vezmu cestou, tak tam buď poletím a budu pokračovat dál na jih nebo skočím si na 2 dny ze Skopje do Přištiny.

Děkuji 

0 Citovat

Kdyby sis skočil do Prištiny, tak dej prosím vědět, jak to šlo. Snad by už mohl jezdit vlak po opravených kolejích.

0 Citovat

@Jox - my sme boli v Skopje pred 2 týždňami. Do Prištiny sme si odskočili na pár hodín busom z hlavnej autobusovej/železničnej stanice. Tuším chodí každú hodinu, cesta trvá cca 2 hodiny. Lístky sme kupovali priamo na stanici v okienku, dá sa platiť aj kartou. V Prištine na cestu späť detto.

Čo sa vlaku týka.... tak zatiaľ to podľa mňa nevyzerá, že je už trať hotová. Hlavne na kosovskej strane vidieť z busu ako sa na nej pracuje. 

Na foto kt. prikladám sú odchody vlakov zo Skopje, je to fotené 9:30 ráno a do konca dňa im tam svietili 3 spoje, do Prištiny žiadny...

20240609-093141.jpg

0 Citovat

podla netu mali vlaky premavat uz od marca, no tiez na ziadnom grafikone, ci uz MK zeleznic alebo Trainkos to nie je.

1 Citovat

Díky za info. Busem to znám, ale to je nuda.  Pročítal jsem různé zdroje a měl jsem dojem, že už mají hotovo. Na webu Trainkosu ani na FB jsem nic nenašel, ale to považuju na Balkáně za standard. 😆

0